Mama's panikeren 's nachts vaak door tijdsgebrek

doorRedactieop 02/11/2011

Britse mama's lijken het moeilijker dan ooit te hebben om hun werk en huishouden rond te krijgen, zo houden ze nauwelijks tijd voor zichzelf over. Een derde van hen schrikt zelfs regelmatig 's nachts wakker door stress.

75 procent van de Britten werkt 12 uur per dag, 31 procent van hen geeft toe slechts een halfuur me-time per dag te hebben. 63 procent naamt haar favoriete tv-programma op enkel omdat ze dan reclameblokken kunnen doorspoelen om tijd te besparen. Moesten dames meer tijd hebben, dan zou een vrouw op de drie dit gebruiken om langer te slapen.

Meer taakjes

55 procent voert altijd een strijd tegen de klok, 60 procent heeft niet eens tijd om een takenlijstje te maken. Dames spenderen aanzienlijk meer tijd dan mannen aan dagelijkse klusjes en koken, 39 procent is hier elke dag meer dan twee uur mee bezig, in vergelijking met 15 procent van de mannen. Een vijfde doet meer twee uur de boodschappen, dat geldt slechts voor 11 procent van de mannen. 

Om tijd te besparen, koopt een kwart van de vrouwen kant-en-klaremaaltijden. Bijna de helft schakelt een vaatwasmachine en een droogkast in. (ep)