Mocktailmaand: homemade limonade met kokos en lavendel

doorValérie Wautersop 11/02/2017

Meer dan 106.000 Belgen doen mee aan Tournée Minérale. Reden genoeg voor ons om de alcoholische cocktailrecepten een maandje aan de kant te schuiven en te vervangen door een alcoholvrije - maar daarom niet minder lekkere - variant.

Foto: confectionalism.com

Dit heb je nodig:

  • Het sap van 9 citroenen
  • 1 + 3/4 kopje suiker
  • 8 kopjes kokoswater
  • 4 kopjes water
  • 1/2 lavendelsiroop (recept onderaan)

Zo ga je aan de slag:

  1. Doe het citroensap, de suiker, het kokoswater en het water in een grote kan en roer goed door tot alle suiker is opgelost.
  2. Giet de helft van de lavendelsiroop die je gemaakt hebt (recept hieronder) in de kan en roer opnieuw door. De hoeveelheid lavendelsiroop die je toevoegt hangt volledig af van je eigen smaak.

Voor de lavendelsiroop:

  • 2 kopjes suiker
  • 1 + 1/2 kopje water
  • 3 eetlepels gedroogde lavendel
  • enkele druppels paarse voedingskleurstof (optioneel)

Zo ga je aan de slag:

  1. Doe de suiker, het water en de lavendel in een steelpan met een dikke bodem.
  2. Breng aan de kook op een heet vuur, en laat gedurende 1 minuutje doorkoken.
  3. Verwijder van het vuur, zet een deksel op de pan en laat de lavendel 20 minuten trekken.
  4. Zeef het mengsel om de lavendel uit de siroop te verwijderen. Voeg eventueel enkele druppels voedingskleurstof toe.
  5. Laat afkoelen. In een luchtdichte container is deze siroop tot 1 week houdbaar (in de ijskast!).