Moeilijkste tijd voor mama's? Vijf voor zes

doorRedactieop 25/06/2011

Elke namiddag is het weer hetzelfde liedje: om vijf voor zes krijgen mama's het moeilijk door het drukke schema van hun zeurende kinderen.

Het moeilijkste tijdstip van de dag voor huismoeders blijkt 17.55 uur te zijn, dat toont een enquĂȘte bij 2.000 Britse moeders aan. Dit is namelijk het tijdstip waarop veel kinderen eten willen krijgen of een taxirit van of naar naschoolse activiteiten nodig hebben.

Hobby's

Hoewel de meeste moeders goed blijken te zijn in multitasken zorgen de verschillende deadlines en schema's van hun kroost dat ze stress krijgen. Kinderen zitten na school niet langer voor televisie, ze zijn druk bezig met tal van hobby's waarvoor mama kan opdraaien. Om vijf voor zes lijkt alles bijeen te komen: de kroost moet niet alleen rondgereden worden, maar beginnen ook te zeuren voor eten door hun hongerige maagjes.

Tips

We geven alvast enkele organisatorische tips om de tijd na school voor mama's iets minder hectisch te maken:

- Carpooling: Spreek met andere ouders af om de kinderen naar de muziekschool of voetbaltraining te brengen. Zo moet je maar om de enkele weken chauffeur spelen. Zorg er wel voor dat de kinderen goed weten wie hen komt ophalen.

- Gedetailleerde kalender: Noteer elke training en afspraak met het tijdstip en de locatie in een overzichtelijke agenda. Neem deze overal mee naartoe en schrijf hier ook belangrijke nummers in, bijvoorbeeld die van andere ouders, babysitters of de trainer. Zorg er ook voor dat je kinderen niet te veel gepland hebben, zeker jonge kids kunnen maar zoveel aan. Praat hier met hen over om te kijken hoe ze zich hierbij voelen.

- Snacks: Zorg dat je steeds een gezonde, voedzame snack in je handtas hebt, zodat je kinderen genoeg energie hebben wanneer ze van hun naschoolse activiteiten komen. Dit geeft je ook wat meer tijd om te koken, zonder gezeur aan je hoofd. (ep)