Pollo alla cacciatora

doorValérie Wautersop 15/06/2017

Geef klassieke kip een originele toets met dit recept.

Dit heb je nodig:

  • 1 braadkip
  • 200 ml Chianti
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 stengels groene selder, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 ml gepelde tomaten
  • 2 wortels
  • 80 g zwarte olijven
  • 3 ansjovisfilets
  • bloem
  • boter
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Snij de kip in stukken en kruid met peper en zout. Leg ze in een grote schaal, pers er de helft van de lookteentjes bij en giet er de Chianti bij. Dek de schaal af en laat een paar uur marineren in de koelkast.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de kip uit de marinade, laat uitlekken en dep droog met keukenrol. Bewaar de marinade. Bestrooi de stukken kip met wat bloem. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de kip goudbruin. Haal uit de pan.
Stap 3: Pers de resterende lookteentjes en bak ze samen met de ui in dezelfde pan glazig. Voeg de gepelde tomaten toe en laat even meebakken. Voeg de marinade toe en roer goed door. Doe er de groene selder, de wortel, de ansjovisfilets en de zwarte olijven bij en laat alles nog een paar minuten pruttelen. Giet de saus in een grote ovenschaal en leg er de kip in. Dek de ovenschaal af met twee laagjes aluminiumfolie en zet 1,5 uur in de oven.

Tip: Serveer met verse pasta of brood, én een glaasje Chianti.