Recept van de dag: auberginepizza’s

doorKimia Farhangop 17/06/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 4-6 porties * bereidingstijd: 40 minuten

Dit heb je nodig:

  • 1 grote of twee middelgrote aubergines
  • ⅓ kopje olijfolie
  • zout en zwarte peper
  • 1¼ kopje marinarasaus (zelfgemaakt of uit de winkel)
  • 1½ kopje mozzarella in stukjes
  • 2 kopjes kerstomaatjes (gehalveerd)
  • ½ kopje verscheurde basilicumblaadjes    

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij het uiteinde van de aubergine eraf en snij de rest in plakjes van 1cm dik.
  3. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  4. Bestrooi ze met wat zout en peper en plaats ze voor 10 tot 12 minuten in de oven.
  5. Haal de platen uit de oven en smeer 2 eetlepels marinarasaus op elke plakje aubergine. Bedek ze met mozzarella en leg op elke pizza 3 tot 5 stukjes kerstomaat.
  6. Zet de pizza’s weer in de oven en laat ze 5 tot 7 minuten bakken tot de kaas mooi is gesmolten.
  7. Serveer de pizza’s als ze warm zijn en garneer met basilicum.