Recept van de dag: boerensoep met ribbetjes

doorJana Van himbeeckop 11/02/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een nieuw recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: 1 uur * 550 kcal.

Dit heb je nodig:

  • 200 g varkensribben
  • 100 g spekblokjes
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 200 g witte bonen, uitgelekt
  • 1⁄2 savooikool, in reepjes
  • 1 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Doe de bonen samen met de laurierblaadjes in een grote pot. Schenk er 1,5 liter water bij en breng aan de kook. Voeg de ribbetjes toe en laat afgedekt 1 uur sudderen op een zacht vuurtje.
  2. Bak de spekblokjes krokant in een pan. Schep uit de pan en zet even opzij.
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en voeg de spekblokjes weer toe samen met de kool en de aardappelen. Roerbak een minuutje.
  4. Blus de groenten met 1 liter water. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een sauspannetje. Strooi er de bloem bij en bak enkele minuten goudbruin.
  6. Vis de laurierblaadjes uit de soep. Voeg de bloem en de soep met spekblokjes bij de bonensoep. Schep goed om. Kruid bij met peper en zout. Laat nog 10 minuten doorwarmen.
  7. Verdeel de soep met de ribbetjes over de borden. Werk af met de peterselie.

Tip: lekker met volkorenbrood.