Recept van de dag: chocolade moelleux

doorJana Van himbeeckop 04/02/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een nieuw recept voor dat zowel lekker als gezond is. Vandaag zetten we een dessertje op het menu.

Voor 4 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 455 kcal.

Dit heb je nodig:

  • 50 g bloem, gezeefd
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 100 g fondantchocolade
  • 100 g sojaboter
  • 50 g tagatesse

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Smelt de chocolade en boter au bain-marie.
  3. Klop in een kom de eieren en eidooiers los met de zoetstof. Roer er de bloem en vervolgens de gesmolten chocolade door.
  4. Doe het deeg in een spuitzak. Leg een halfuurtje in de koelkast.
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier. Plaats er 4 beboterde en bebloemde ringetjes op. Vul ze driekwart met het deeg en zet een achttal minuten in de oven. De baktijd kan variëren naargelang het type oven en de grootte van de gebruikte ringen.