Recept van de dag: gnocchi met Italiaanse worst en rapini

doorKimia Farhangop 15/06/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 4 porties | Bereidingstijd: 30 minuten

 

Dit heb je nodig:

  • 500g gnocchi
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 1 zoete ui, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500g gekookte Italiaanse worst, gesneden
  • 1 bundel rapini
  • ½ kopje kippenbouillon
  • zout en peper
  • ½ kopje geraspte Parmezaan
  • ¼ kopje vers gehakte peterselie

 

Zo ga je te werk:

  1. Breng een pot met gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi een laat koken tot de pasta aan de oppervlakte komt drijven. Dat duurt zo’n 4 tot 5 minuten. Giet daarna de gnocchi af.
  2. Smelt de boter in een grotere steelpan. Voeg de ui toe en sauteer het 4-5 minuten tot het doorschijnend is. Doe dan de knoflook erbij en sauteer nog een minuut.
  3. Voeg de Italiaanse worst toe en laat 3 tot 4 minuutjes koken tot het mooi bruin ziet. Doe vervolgens de rapini en kippenbouillon in de pan en breng aan het sudderen.
  4. Laat nog een vijftal minuutjes op het vuur staan en schud het regelmatig op tot de rapini verwelkt en mals is. Kruid dan af met peper en zout.
  5. Roer de gnocchi, Parmezaan en peterselie erbij en zorg dat alles netjes onder elkaar zit. Serveer meteen.