Recept van de dag: Je favoriete comfort food, maar dan anders: Italiaanse fruitpizza

doorNathalie Topsop 18/05/2017

Margarita, calzone, quattro stagioni of pepperoni? Een flink stuk pizza smaakt ons altijd! Maar wist je dat je hem ook als dessert eten kan? Buon appetito!

Image credit: Heikki Verdurme

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:

• 175 g bloem (+ wat extra voor op je bakpapier)
• 1 koffielepel gedroogde gist
• 1 koffielepel suiker
• 1 dl lauw water

Voor de vulling:

• 150 g mascarpone
• 25 g rietsuiker
• 1 kiwi, in fijne schijfjes
• 125 g verse ananas, in fijne schijfjes
• 15 verse veenbessen (of gedroogde, 2 uur geweekt in fruitsap)
• 40 g witte chocolade, geraspt
• 10 g suiker

Zo ga je aan de slag:

Bereiding pizzadeeg:

1. Vermeng de gist met de suiker en 1 dl lauw water. Laat het 10 minuten rusten, zodat de gist actief wordt.
2. Zeef de bloem.
3. Roer het vocht door de bloem en kneed het deeg 10 minuten.
4. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het minstens 1 uur op een warme tochtvrije plek rijzen.
5. Leg een vel bakpapier ter grootte van een ovenplaat op het werkvlak. Strooi er wat bloem over.
6. Leg het deeg erop en rol het uit tot het een diameter van ongeveer 30 cm heeft.
7. Leg het deeg met het bakpapier op een bakplaat.

Bereiding vulling en afwerking:

1. Week de gedroogde veenbessen 2 uur in fruitsap.
2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
3. Vermeng de mascarpone of Tofutti met de rietsuiker. Smeer de kaas over de pizzabodem, maar laat aan de randen een boord van 2 cm vrij om te beletten dat de kaas bij het bakken van de pizza afloopt.
4. Schik afwisselend schijfjes ananas en kiwi op de mascarpone of Tofutti.
5. Verdeel de veenbessen over de pizzabodem.
6. Strooi de witte chocolade of cacaoboter en suiker over de pizza.
7. Bak de pizza 10 tot 15 minuten in de oven.

Vegetarisch genieten all'italiana, dat doe je met deze 'La Cucina Verde' vast en zeker! Ontdek hoe twee kooktrends samensmelten in een smakelijk huwelijk. 'La Cucina Verde, Miki Duerinck en Kristin Leybaert (M-Books, € 24,99).