Recept van de dag: kalfsfricassee

doorJana Van himbeeckop 06/02/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een nieuw recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 365 kcal.

Dit heb je nodig:

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 tl olijfolie
  • 500 g mager kalfsvlees, in stukken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 1 kruidentuiltje (laurier,peterselie,selder,wortel)
  • 1 tl tijm
  • peper en zout
  • 500 g champignons, in kwartjes
  • 2 el maïszetmeel
  • 1⁄2 citroen
  • 60 ml magere room

Zo ga je aan de slag:

  1. Stoof de uisnippers aan in twee theelepels olijfolie. Bak hierin het kalfsvlees goudbruin. Schenk heet water toe tot het vlees onder staat.
  2. Breng op smaak met het paprikapoeder, bouillonblokje, kruidentuiltje, tijm, peper en zout. Laat 30 minuten pruttelen.
  3. Bak de champignons aan in de resterende olijfolie. Voeg toe aan het gerecht.
  4. Bind het gerecht met maïszetmeel. Pers er de citroen boven uit en roer de room erdoor. Laat nog 1 minuut sudderen en haal van het vuur.