Recept van de dag: Kip caprese met penne

doorValérie Wautersop 19/06/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 638 kcal

Dit heb je nodig:

  • 10 g basilicum
  • 125 g mozzarella
  • 2 kipfilets
  • 60 g zongedroogde tomaten (10 stuks)
  • 150 g volkoren penne
  • 125 g kerstomaten
  • 1 kl balsamico
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Pluk de blaadjes basilicum. Snij de mozarella overlangs in twee en dan in reepjes.

2. Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak in elke kipfilet dwars 5 inkepingen (tot ongeveer de helft van de kipfilet). Leg de kipfilets op het bakpapier en kruid ze met peper en zout. Doe in elke inkeping een zongedroogd tomaatje, een reepje mozzarella en een blaadje basilicum. Zet de kip 20 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 7-8 minuten. Giet de pasta af.

4. Halveer de kerstomaatjes. Snij de rest van de basilicum in reepjes en de rest van de mozzarella in blokjes. Meng de rest van de basilicum, mozzarella, kerstomaatjes, de extra vierge olijfolie en de balsamico door de pasta. Kruid met peper en zout.

5. Schik de pasta eerst op de borden en leg daarop de kipfilet en serveer meteen.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 15 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 22 juni 's middags 12 u. Levering op maandag 26 juni. Bestellen kan via deze link.