Recept van de dag: Luikse salade

doorJana Van himbeeckop 08/02/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een nieuw recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: 30 minuten * 248kcal.

Dit heb je nodig:

  • 125 g gerookte ham, in blokjes
  • 300 g krielaardappelen
  • 500 g sperziebonen
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 hardgekookte eieren, gepeld en in kwartjes
  • 50 ml wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Kook de aardappelen gaar in de schil. Pel ze en snijd ze middendoor.
  2. Kook de boontjes beetgaar in gezouten water. Laat schrikken onder koud water. Leg ze samen met de aardappelen in een grote mengkom.
  3. Stoof al roerend de sjalotsnippers en ham in de olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier en voeg toe aan de bonen en aardappelen.
  4. Blus de bakpan met de azijn en roer het aanbaksel los. Kook de azijn even goed door. Schenk over de salade en meng het geheel voorzichtig om. Kruid met peper en zout naar smaak.
  5. Schik de eieren op de salade en werk af met de peterselie.