Recept van de dag: pasta met zomerpompoen, ricotta en basilicum

doorKimia Farhangop 14/06/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 4 porties | Bereidingstijd: 30 minuten

Dit heb je nodig:

  •  500g pasta
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 zoete ui, fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 zomerpompoenen, fijn gesneden
  • 1 ½ kopje gele kerstomaatjes, gehalveerd
  • zout en peper
  • ⅓ kopje Romeinse pecorino
  • 1 kopje ricotta
  • ¼ kopje gehakte basilicum

Zo ga je te werk:

  1. Vul een steelpan of kookpot met water, voeg behoorlijk wat zout toe en breng het aan de kook op een hoge stand. Eens het kookt, doe de pasta dan in het water en kook die zoals het op de verpakking staat.
  2. Giet de pasta dan af, maar zorg dat je ¾ kopje van het gekookte water behoud. Zet het kopje en de pasta dan even opzij.
  3. Verhit de olijfolie in dezelfde steelpan om de middelste stand. Voeg de ui toe en sauteer 4 tot 5 minuten tot het mals is. Voeg daarna de knoflook toe en laat nog een minuut koken.
  4. Voeg de zomerpompoen en tomaten toe en laat het gedurende 4 tot 5 minuten koken. Kruid daarna met zout en peper.
  5. Giet het bewaarde pastawater erbij en schud het mengsel op zodat alles bedekt is. Voeg dan de pasta weer toen en roer. Strooi de Romeinse pecorino erover en roer weer zodat alles mooi onder elkaar is.
  6. Leg een schep ricotta bovenop de pasta en werk af met de basilicum. Meteen serveren.