Recept van de dag: penne all’arrabbiata

doorJana Van himbeeckop 03/02/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een nieuw recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 436 kcal.

Dit heb je nodig:

  • 100 g pancetta, in reepjes
  • 240 g volkoren penne, ongekookt
  • 800 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 el pecorino, geraspt
  • 1 el olie
  • 2 el vers basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Bak de ui samen met de knoflook en pancetta aan in de olie. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper en zout. Laat 8 minuten sudderen op een middelhoog vuur.
  2. Kook de penne gaar.
  3. Giet de penne af en roer door de tomatensaus. Laat samen opwarmen en kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de pecorino en basilicum.