Recept van de dag: Pizzetta met champignons, paprika en olijven

doorValérie Wautersop 17/07/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 617 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 250 ml tomatenpassata
  • 250 g champignons
  • 1 puntpaprika
  • 2 grote pitabroodjes
  • 125 g mozzarella
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 kl balsamico
  • 50 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de sjalot, de knoflook en de helft van de oregano aan gedurende 2 minuten. Voeg de passata toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

2. Snij ondertussen de champignons in plakjes en de puntpaprika in ringetjes. Halveer de pitabroodjes. Snij de mozzarella in blokjes en halveer de olijven. Bedek een bakplaat met bakpapier.

3. Leg de pitahelften met de opengesneden kant naar boven op het bakpapier. Bestrijk met de tomatensaus en verdeel er plakjes champignon, paprikaringetjes, zwarte olijven en blokjes mozzarella over. Bestrooi met de rest van de oregano. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Meng de resterende olijfolie, balsamico, peper en zout in een kommetje. Doe de rucola in een kom en besprenkel met de dressing.

5. Serveer de pizzetta's met de rucolasalade.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 13 juli (12u 's middags) tot en met donderdag 20 juli 's middags 12 u. Levering op maandag 24 juli. Bestellen kan via deze link.