Recept van de dag: Preistoemp met pladijs en prosciutto

doorValérie Wautersop 19/05/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 539 kcal

Dit heb je nodig:

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 stengels prei
  • 2 sneetjes prosciutto
  • 2 pladijsfilets (in vlinder)
  • 2 el boter
  • 4 el bloem
  • 3 el melk
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Was en snij de prei in ringen. Doe de aardappelen en prei samen in een kookpot en zet onder water. Voeg een snuf zout toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten garen.
2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik de plakjes prosciutto naast mekaar. Zet 5-8 minuten in de oven tot de ham krokant is.
3. Giet de aardappelen met de prei af en doe ze terug in de kookpot. Voeg de helft van de boter en de melk toe en stamp tot een grove puree. Kruid met peper en zout.
4. Doe de bloem op een bord en haal de pladijsfilets erdoor. Klop de overtollige bloem eraf. Bak ze in de rest van de boter in een antikleefpan.
5. Schep de stoemp op de borden en leg er de pladijsfilets over. Werk af met een stukje krokante prosciutto.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 18 mei (12u 's middags) tot en met donderdag 25 mei 's middags 12 u. Levering op maandag 29 mei. Bestellen kan via deze link.