Recept van de dag: spaghetti bolognaise

doorJana Van himbeeckop 13/02/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een nieuw recept voor dat zowel lekker als gezond is. Vandaag zetten we een kindvriendelijk gerecht met gehakt op het menu.

Voor 4 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 484 kcal.

Dit heb je nodig:

  • 300 g americain natuur
  • 240 g spaghetti
  • 800 g tomaten, ontveld en in blokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 wortelen, in schijfjes
  • 1 rode paprika, geschild en in blokjes
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el sojaboter
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1 tl spaghettikruiden
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Kruid de americain natuur met peper en zout. Stoof de helft van de ui aan in de boter en bak hierin het vlees rul.
  2. Fruit de resterende uisnippers aan in de olie. Voeg de wortelen en paprika toe. Laat zacht stoven.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met Provençaalse kruiden, spaghettikruiden, peper en zout. Laat zachtjes pruttelen. Voeg het gebakken vlees toe en laat mee opwarmen.
  4. Kook de spaghetti gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en verdeel over vier borden.
  5. Schenk de saus over de pasta en werk af met de peterselie.