Recept van de dag: stoofvlees

doorJana Van himbeeckop 14/02/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een nieuw recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: > 1 uur * 298 kcal.

Dit heb je nodig:

  • 600 g mager rundvlees, in blokjes
  • peper en zout
  • 1 el olie
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 200 ml bruin bier
  • 300 ml kalfsbouillon
  • 1 el mosterd
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 scheutje azijn
  • 1 scheutje ahornsiroop
  • 1 el maïszetmeel

Zo ga je aan de slag:

  1. Kruid het vlees met peper en zout. Bak het goudbruin in de olie.
  2. Haal het vlees uit de pan. Bak de ui en wortelen beetgaar. Voeg opnieuw het vlees toe en blus met 500 ml water, het bier en de kalfsbouillon. Roer er de mosterd, tijm en laurier door. Laat 1,5 uur zachtjes sudderen.
  3. Roer de azijn en de ahornsiroop door de saus en bind ze, indien nodig, met een beetje maïszetmeel. Breng op smaak met peper en zout.