Recept van de dag: zeebaars met venkel en kerstomaatjes

doorJana Van himbeeckop 07/02/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een nieuw recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: ongeveer 1 uur * 361 kcal.

Dit heb je nodig:

  • 4 zeebaarsfilets
  • 2 venkelknollen, grof gesneden
  • 16 krielaardappelen, geschild
  • 150 g kerstomaatjes
  • 3 teentjes knoflook, geplet
  • 2 el olijfolie
  • tijm
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schik de grove stukken venkel en aardappel in een ovenschaal. Voeg er de gekneusde teentjes look, tijm en olijfolie aan toe. Rooster het geheel 35 minuten in de hete oven.
  3. Verhit een grillpan.
  4. Breng de zeebaarsfilets op smaak met olijfolie, peper en zout. Gril de vis in 6 minuten gaar en keer de laatste minuut om.
  5. Leg de kerstomaatjes in hun geheel naast de vis en gril ze even mee.
  6. Serveer de filet met de venkel en de aardappelen. Werk af met het trosje kerstomaten.