Smaakbom! Kalkoenlapjes in twéé marinades

doorValérie Wautersop 17/07/2017

Geen keuzestress bij dit recept want we marineren de gegrilde groenten en kalkoen met twéé marinades: eentje op basis van ketchup en sinaasappel én eentje met honing en limoen. Zalig zomers!

Dit heb je nodig:

4 kalkoenlapjes
250 g basmatirijst
1 broccoli, in roosjes
2 grote wortelen, in plakjes
2 gele paprika's, in reepjes
1 grote rode ui, in ringen
olijfolie
zout

Marinade 1:
2 el tijmblaadjes
120 ml ketchup
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
sap van 1/2 sinaasappel
peper en zout

Marinade 2:
8 el olijfolie
2 el fijngehakte peterselie
6 el limoensap
2 el honing
2 teentjes look, gehakt
1 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
peper en zout

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Meng de ingrediënten voor beide marinades goed door elkaar.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg links de paprikareepjes en de ui. Leg in het midden de kalkoenlapjes, rechts de broccoli en de wortelschijfjes.
Stap 3: Overgiet de groenten aan de linkerkant en de helft van de kalkoenlapjes met 2/3 van de eerste marinade. Overgiet het overige vlees en de groenten aan de rechterkant met 2/3 van de tweede marinade. Keer het vlees goed om in de marinades. Zet de ovenplaat 25 minuten in de oven.
Stap 4: Kook ondertussen de rijst gaar in licht gezouten water. Serveer bij de groenten en de kalkoenlapjes. Geef er de resterende marinades bij als afwerking.