Toch geen verbod op 'brazilian wax' na massaal protest

doorRedactieop Invalid date

De Amerikaanse staat New Jersey kondigde vorige week aan de 'brazilian wax' te verbieden. Door het verbod zouden schoonheidssalons geen schaamhaar meer met was mogen verwijderen. Na massaal protest van schoonheidsspecialisten trekt New Jersey zijn beslissing in.

Infecties
Vorige week werden twee vrouwen in New Jersey opgenomen in het ziekenhuis nadat ze infecties opliepen door de ontharing van hun schaamhaar. Daarom besloot de staat deze schoonheidsbehandeling te verbieden.

Juiste opleiding
"Deze behandeling kan veilig uitgevoerd worden. Maar de overheid kan wel stappen ondernemen om dit te verzekeren. We kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de schoonheidsspecialistes de juiste opleiding krijgen" aldus raadslid David Szuchman.

Gevoelige huid
Deze vorm van ontharing kan gevaarlijk zijn omdat de was de gevoelige huid in de schaamstreek kan irriteren of zelfs beschadigen. Dit kan volgens dermatologen zorgen voor infecties, ingegroeide haren en uitslag. De schoonheidsspecialisten vrezen dat als er een verbod moest komen vrouwen deze behandeling zelf zouden uitvoeren, wat nog grotere gezondheidsrisico's zou inhouden.

Ramp
"Het was een onnodige maatregel", aldus schoonheidsspecialiste Linda Orsuto. Ze zegt opgelucht te zijn met deze resultaten. "Ik verdiende vorig jaar ongeveer 66.000 euro met deze behandeling. Als dat zou wegvallen, zou dat een ramp zijn voor mijn zaak." (ep)