Vakantielief? Toestel maakt kussen vanop afstand mogelijk

doorRedactieop Invalid date

Koppels die door afstand gescheiden worden, kunnen binnenkort toch met elkaar kussen, of toch iets dat er op lijkt althans. Dit dankzij een nieuw apparaat dat je op je computer aansluit.

Het Japans laboratorium Kajimoto aan de universiteit van elektrocommunicatie is bezig met onderzoek en ontwikkeling van een toestel dat efficiënt het gevoel van een kus kan overbrengen. "Als je het toestel in je mond neemt en ronddraait met je tong, draait het andere toestel bij je 'kuspartner' op dezelfde manier. Als je het naar de andere kant draait, dan doet dat van je partner net hetzelfde", leggen de uitvinders uit. 

Via internet
Het 'kiss transmission device' werkt met motorrotaties, die je doorzend via je pc. De uitvinders werken momenteel aan een oplossing zodat je zelfs geen computer meer nodig hebt, enkel een internetverbinding. De waarden van een kus kunnen ook opgeslagen worden, zodat dat deze door verschillende mensen of achteraf opnieuw afgespeeld kan worden. De uitvinders: "Een populair idool kan dit gebruiken om aan zijn fans aan te bieden. Een goede kus wordt bepaald door smaak, de manier van ademen, de natheid van de tong, als we dit allemaal kunnen nabootsen dan zal dit een krachtig toestel worden." (ep)