Vakantieliefde enkel voor de jeugd? Het treft vaker ouderen

doorRedactieop Invalid date

Een op de vijf Britse 55-plussers gaf toe al meer dan een romance aan te gaan op dezelfde vakantie. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Twee op de vijf mensen ouder dan 55 jaar vindt liefde in het buitenland, ze zijn hiermee de leeftijdsgroep dat het een vakantieflirt aangaat. 56 procent zegt dat de verandering van omgeving ervoor zorgt dat ze minder remmingen hebben. 60 procent zegt dat een onenightstand aanvaardbaar is op vakantie. Nog schokkender is dat twintig procent zegt meerdere flirts op dezelfde trip aan te gaan.

Liegen

15 procent van de ondervraagden loog al over zijn of haar relationele status terwijl ze in het buitenland waren. Om volgend contact te vermijden, loog 28 procent al over in welk hotel ze verbleven. 36 procent van de Britten kreeg al te maken met een vakantieliefde. Een exotische vreemdeling blijkt aantrekkelijk te zijn, 38 procent viel hier al voor, 43 procent zegt dat hun vakantieliefde totaal verschillend was van het type waar ze normaal voor vallen. Slechts zes procent van deze flirts leidt tot een vaste relatie.

Onveilig

Uit eerder onderzoek bleek echter dat net deze leeftijdsgroep zich het minst vaak beschermt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen bij seks op vakantie. In de periode van mei tot september stijgt het aantal bezoekjes in Britse gezondheidsklinieken met 22 procent. Het verzorgend personeel maakt er zich steeds meer zorgen over de verspreiding van seksueel overdraagbare infecties bij vijftigplussers.

Veel oudere dames lijken te denken dat soa's enkel een probleem bij jongeren zijn. Meer dan een op de acht vrouwen zegt dat ze beschaamd is om naar anticonceptie te vragen wanneer ze seks hebben met een nieuwe partner. De beste manier om je te beschermen zijn condooms, als je onbeschermde seks hebt gehad, is het belangrijk je te laten controleren. (ep)