Verslapen? Maak je vliegensvlug klaar in 7 stappen

doorRedactieop 14/04/2011

Een hectisch leven, moeilijk uit bed kunnen, je verslapen, ... Er zijn duizend-en-één redenen waarom je nog maar weinig tijd hebt om je 's morgens netjes aan te kleden en op te tutten. Daarom geven we jou 7 handige tips om je razendsnel klaar te maken...

1. Ook al heb je slechts een paar minuten om je klaar te maken: neem altijd een douche! Je voelt je daarna een stuk frisser en je bent meteen klaarwakker. Een vuile huid en vet haar maken je een pak onzekerder en het bezorgt je bovendien een ongemakkelijk gevoel.

2. Heb je echt geen tijd om je haren te wassen? Ga in noodgevallen dan voor een droogshampoo. Deze shampoo heeft weliswaar niet hetzelfde effect als de normale variant, maar biedt wel een supersnelle en tijdelijke oplossing voor wanneer je gehaast bent.

3. De tijd vliegt snel, gebruik hem wel! Ga niet onnodig tijd verkwisten door bijvoorbeeld je krultang boven te halen. Probeer je kostbare minuten zo goed mogelijk te benutten door de noodzakelijke dingen eerst te doen.

4. De juiste outfit kiezen terwijl je gehaast bent, kan een vervelende klus zijn. Toch is het belangrijk dat je het niet te ver gaat zoeken: kies voor je favoriete jeans, een trui die gemakkelijk zit en een jas die je graag aandoet. Je hebt tenslotte geen tijd om uitgebreid voor de spiegel te gaan staan om kleren te passen.

5. Trek niet zomaar het eerste het beste kledingstuk uit je kast. De kans is groot dat je er iets uithaalt waarin je jezelf niet gemakkelijk voelt. Heb je écht geen tijd om wat langer voor de kleerkast te staan en heb je er net de saaiste blazer en coltrui uitgehaald? Pimp je outfit dan met een sjaaltje of een flashy riem.

6. Na je outfit is het tijd voor je make-up. Smeer geen driedubbele laag foundation op je gezicht, maar hou het liefst zo simpel mogelijk. Een laagje mascara, een streepje eyeliner, een beetje lipgloss en wat blush en klaar is Kees.

7. Je vliegensvlug klaarmaken kan bijzonder stressvol zijn, maar ga je niet onnodig opjagen in de kleinste dingen, dat is nergens goed voor. Blijven ademen! (kgm)