Vijf romantische fouten die we steeds maken

doorRedactieop 16/02/2009

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Als het op hartzaken aankomt, is dat niet het geval en leren we niet altijd uit onze misstappen uit het verleden. Vandaar: de vijf grootste relatiefouten waar we geen lessen uit schijnen te trekken.

1. Hem terug nemen
Stel: je maakt de relatie uit omdat hij een totale smeerlap is. En toch blijft er nog een zwak plekje branden voor hem. Je denkt aan de goede tijden en bovendien is het niet leuk opnieuw single te zijn.

Heel vaak beginnen we opnieuw met dezelfde die ons lelijk heeft gekwetst of met wie het eigenlijk niet zo snor loopt. Kunnen we dan zo moeilijk 'nee' zeggen?

2. Hij of zij is de ware
Je ontmoet iemand en meteen voel je de vlinders fladderen. Je voelt de spanning en denkt 'de enige en de ware' gevonden te hebben. Singles durven zich nogal eens snel te laten meeslepen en ontmoeten hun 'grote liefde' wel enkele malen per jaar. Waarom laten we ons zo snel in absolute vervoering brengen?

3. Bedrogen en belogen worden
Is het niet verschrikkelijk in een relatie te vertoeven waarin je telkens belogen wordt? Het erge is dat meestal iedereen rondom jou op de hoogte is, behalve jij zelf. Vaak denken we dat een leugentje een alleenstaand gegeven is, terwijl we misschien wel vaker belogen worden?

4. Hij zal veranderen
Waarom blijven we bij hen die ons onjuist of smerig behandelen? Omdat we denken hem ooit te veranderen? Vergeet het, waarom beseffen we niet dat het vaak veel beter is om alleen te blijven dan te daten met iemand die het niet waard is?

5. Seks verbindt ons emotioneel
Verwar fysieke intimiteit niet met emotionele verbondenheid. Tussen de lakens en in het heetst van de strijd, durven we al eens te denken dat de ander zich net zo emotioneel verbonden voelt. Hebben we seks, denken we dat de relatie zich sowieso zal verdiepen en ons emotioneel zal verbinden. De pijn is des te groter als die verwachtingen niet ingelost worden. (lvl)