Werkende mama's en papa's voelen zich tot 11 jaar ouder

doorRedactieop 29/11/2010

Ouders die schipperen tussen hun job en hun gezinsleven voelen zich tot 11 jaar ouder dan huismoeders of -vaders. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Ongezonde levensstijl

Het onderzoek verricht door PruHealth toonde aan dat de gemiddelde Britse 46-jarige, werkende ouder de conditie en energieniveau van een 53-jarige heeft. De gemiddelde 46-jarige huismoeder of -vader voelt zich vier jaar jonger dan hun werkelijke leeftijd door een gezondere levensstijl. Werkende ouders drinken en roken ook meer, ze sporten en slapen minder dan de gemiddelde volwassene. Ze krijgen ook minder dan zes uur slaap per nacht in vergelijking met slechts 25 procent van degenen die voltijds voor hun kroost zorgen.

Dagelijkse routine
Shaun Matisonn van PruHealth: "Tijd vinden om te sporten en gezond te eten kan moeilijk zijn wanneer je een carrière en de zorg voor je gezin moet combineren. Maar door kleine veranderingen in je dagelijkse routine als het wandelen naar school met de kinderen, een bushalte vroeger afstappen en gezonde snacks te eten in plaats van te snoepen, kunnen al helpen. Deze goede gewoonten stellen ook een goed voorbeeld voor de kinderen." (ep)