Zes verrassende erogene zones

doorRedactieop Invalid date

Dat sommige delen van het lichaam gevoeliger zijn dan andere, is geen nieuws. De 'gewone' erogene zones zijn onderhand ook wel bekend: oorlelletjes, binnenkant van de dijen, haar tepels. Maar er zijn ook erogene zones die minder bekend en zelfs verrassend zijn, zo zeggen Mark Michaels en Patricia Johnson in hun boek 'The essence of tantric sexuality'.

"Je hoeft niet altijd onmiddellijk naar de geslachtsdelen te grijpen. Probeer het eens met deze onbekende zones, en ontdekt nieuwe plezierpunten op je lichaam", klinkt het.

1) Haar heiligbeen
Het heiligbeen is een stuk bot in het bekken, dat bestaat uit drie tot vijf aaneengegroeide wervels. Het is een gevoelig plekje omdat de zenuwuiteinden er bloot komen te liggen én hun prikkels rechtstreeks in verbinding staan met de geslachtsdelen. Elektrische stimulatie van deze plek wekt in 90 procent van de vrouwen een orgasme op.

Hoe? De vrouw ligt op haar buik en de man masseert het plekje met zijn handpalm of met zachte klopjes. Dit zal de zenuwen stimuleren en de spanning opbouwen.

2) Zijn tepels

Zijn tepels bevatten net zoveel zenuwuiteinden als die van een vrouw, dus waarom zouden ze niet gestimuleerd mogen worden?

Hoe? Afhankelijk van de gevoeligheid is zacht strelen of zachtjes knijpen aangeraden. Ook orale stimulatie kan hem opwinden.

3) Haar grote teen
De uitdrukking 'tenenkrullend' is niet zomaar uit de lucht gegrepen: bij een sterke emotie of een orgasme trekken je tenen samen. Vooral tussen de grote teen en de geslachtsdelen bestaat een goede connectie.

Hoe? Gebruik het effect in omgekeerde richting: speel met de grote teen om een orgasme op te wekken. Masseren met de handen of orale stimulatie werkt het best.

4) Zijn voetzolen
Onbekend maar onbemind, en dat geldt ook voor de voetzolen. Een verzameling aan zenuwen, en dus een potentieel plezierpunt. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen.

Hoe? Druk enkele seconden op de bodem van de voet, ongeveer op één derde onder de middelste teen. Dit plekje heet 'Bubbling spring' omdat de druk daar de druk in de geslachtsdelen doet 'opborrelen'. Ook de voetzolen in zijn geheel strelen of masseren kan een lekker gevoel veroorzaken.

5) Haar navel

De navel en de clitoris hebben heel wat gemeen: in de baarmoeder groeien deze namelijk uit hetzelfde weefsel, wat ze neurologisch verbonden maakt. Of om het simpel te zeggen: als je je navel aanraakt, kan je dat voelen in je geslachtsdelen.

Hoe? Stimulatie van de navel met de tong of een (tedere) vinger, lijkt logisch maar het kan al té intens zijn. In dat geval, ga je over tot strelen van de buik, een paar centimeter onder de navel. Dat gebied wordt ook wel 'de energiezee' genoemd, en is verbonden met plezier én vruchtbaarheid.

6) De neus (voor hem en haar)

De neus bevat meer zenuwuiteinden dan elk ander deel van het gezicht. Daarenboven bevat de neus ook gelijkaardig weefsel als dat in een penis. Met andere woorden, hij zwelt op bij seksuele opwinding, wat de gevoeligheid nog verhoogt.

Hoe?
Knabbel zachtjes aan elkaars neus of wrijf neus tegen neus.
(edp)