Zo blijft online dating veilig

doorRedactieop 22/04/2011

Nadat een Amerikaanse verkracht werd na een date met iemand die ze via een datingsite kende, beginnen heel wat vrouwen zich zorgen te maken over de veiligheid van afspraakjes maken met vreemde mannen. Het slachtoffer ontdekte pas achteraf dat de dader al veroordeeld was voor seksuele geweldpleging en daarom daagde ze match.com voor de rechter in de hoop dat ze mannelijke leden screenen.

De vraag is hoeveel een vrouw kan doen om dit soort traumatische ervaringen te voorkomen, want er zullen altijd perverts op deze wereld rondlopen.

Karin Anderson en Beth Roberts, auteurs van 'Finding Your Mate Online' zeggen dat online dating niet meer of minder gevaarlijk is dan afspraakjes maken met mannen die je uit het 'echte leven' kent. Ze geven enkele veiligheidstips in de zoektocht naar een nieuwe partner, online of offline:

1. Zoek je date op via Google. Je doet dit bij bijna elke andere vraag die in je opkomt, dus waarom zou je dit niet doen bij een man die je wel ziet zitten?

2. Laat je date weten dat je anderen hebt gezegd waar je zult zijn, met wie en dat je een telefoonnummer hebt achtergelaten. Je kan dit rechtuit zeggen of dit terloops laten vallen in een conversatie. Je moet je niet beschaamd voelen dat je deze stappen onderneemt, het is enkel een bewijs dat je een slimme vrouw bent. Zorg ervoor dat hij weet dat anderen op de hoogte zijn van waar je bent.

3. Luister naar je instinct wanneer je een slecht gevoel hebt. Slechte signalen zijn wanneer een man je probeert te intimideren of een slecht gevoel geeft, of je dwingt iets te doen waar je niet klaar voor bent. Als hij vraagt of je hem niet vertrouwt, neem dan snel een stap terug.

4. Stuur het telefoonnummer, mailadres en andere belangrijke informatie van je date door naar minstens twee vrienden voor je hem ontmoet. Zo krijg je meteen ook feedback over je potentieel nieuwe geliefde.

5. Ervan uitgaande dat hij je vertelde waar hij werkt, zoek je het telefoonnummer van zijn kantoor op en verifieer je of hij de waarheid sprak.

Wanneer je op date gaat, is het belangrijk te onthouden dat je je schaamte niet de overhand laat nemen. Het is belangrijk jezelf te beschermen. Deze veiligheidsmaatregelen nemen, maken je een slimmere, zelfzekere vrouw van je en dat is exact waar de toekomstige man van je dromen op zoek naar is. (ep)