Zomerse wokschotel met kip

doorValérie Wautersop 19/06/2017

Deze wokschotel met kip is ideaal om te eten op warme zomerdagen.

Dit heb je nodig:

  • 400 g kippenborsthaasjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 4 aardappelen
  • 2 el tapenade van zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 2 el platte peterselie, gehakt
  • 1 tl cayennepeper
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Snij de ongeschilde aardappelen in dunne plakjes.
Stap 2: Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak de sjalot met de look glazig. Voeg de kippenreepjes toe en bak 2 minuten. Doe er de aardappelschijfjes bij en bak 5 minuten mee.
Stap 3: Doe er de paprikareepjes en de tapenade bij en roer alles goed om. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
Stap 4: Doe er op het laatste de kerstomaten bij en schep alles voorzichtig om. Werk af met de peterselie.