De ultieme tip voor een opgeruimd huis

doorRedactieop 07/02/2020

Gooi jij - ongeveer een kwartiertje voor er bezoek over de vloer komt - ook snel al je rondslingerende rommel in de dichtsbijzijnde kasten en lades? Het lijkt misschien een efficiënte manier om de illusie van een opgeruimd huis te creëren, maar volgens organisatie- en lifestyle-experte Lorie Marrero van The Clutter Diet is het veruit de slechtste manier van opruimen.

'The Sweep', zoals Marrero het zelf noemt, zorgt ervoor dat de rommel die je verzamelt vaak voor een lange tijd verstopt blijft in een kast waar die spullen helemaal niet horen. 'Netjes is niet hetzelfde als georganiseerd,' legt ze uit. 'De woonkamer ziet er misschien heel even beter uit, maar achter die façade schuilen een hoop uitgestelde beslissingen en acties. Je rommel is je reinste procrastinatie!'

Gelukkig kan je van 'The Sweep' op een heel eenvoudige manier wél een succes maken. Marrero: 'Gooi je spullen niet willekeurig in om het even wat voor lade, maar verzamel alles op een plek waar je binnenkort naar terugkomt. De wasmand is hiervoor perfect!' Zo bots je tijdens je volgende wasbeurt op de rommel en word je geprikkeld om écht op te ruimen.