[Update vrienden] Nieuwe vrienden maken doe je zo: 4 tips voor een boeiend sociaal leven

doorTatjana Peetersop 21/07/2018

Voel jij je soms eenzaam? Dan ben je zeker niet de enige. Uit cijfers van het Nationaal Geluksonderzoek van levensverzekeraar NN en UGent blijkt dat meer dan de helft van de jonge Belgen ‘soms tot altijd’ eenzaam is. Ook Belgen tussen 35 en 50 jaar geven aan zich eenzaam te voelen. Doorbreek het patroon van eenzaamheid en leg contact met nieuwe mensen.

Nieuwe mensen ontmoeten is niet zo simpel. Je moet er echt aan werken en jezelf durven openstellen. Hier volgen enkele tips die de zoektocht naar nieuwe vrienden toch al wat makkelijker voor je maakt.

Start een (nieuwe) hobby

Of je nu start met kooklessen, schilderen, lopen of tennis, een nieuwe hobby brengt je in contact met nieuwe mensen. Mensen die eenzelfde passie met je delen.

Ben je erg actief neem dan eens kijkje nemen op de website van Sport.Vlaanderen voor een overzicht van de sportactiviteiten bij jou in de buurt.

Ben je eerder een creatieve bij dan kan je altijd een nieuwe hobby vinden op de website van Activate Me.

Schrijf je in voor een (nieuwe) cursus

Leer je graag bij en staat zelfontwikkeling voorop? Schrijf je dan in voor een cursus in het afstandsonderwijs. Kies uiteraard niet voor een thuiscursus, maar voor een cursus waarbij je wekelijks naar de les moet.

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs biedt verschillende cursussen aan waar jij zeker je gading zal vinden. Na de lessenreeks en een examenmoment krijg je een erkend diploma in handen. Nieuwe vrienden en een extra diploma, wat wil je nog meer?

Neem deel aan activiteiten

Alleen naar evenementen gaan is misschien niet meteen je ding. Toch zal je niet de enige zijn die alleen staat de dansen op de dansvloer. Voor je het weet heb je contact gelegd en ga je een geweldige avond tegemoet.

Op Facebook kan je heel wat evenementen terugvinden die bij jou in de buurt plaatsvinden. Ook op de website Uit in Vlaanderen vind je een zeer mooi overzicht van heel wat activiteiten doorheen Vlaanderen.

Doe aan vrijwilligerswerk

Dankzij vrijwilligerswerk doe je niet enkel een goede daad, je leert er ook heel wat nieuwe mensen kennen. Op de website van vrijwilligerswerk.be vind je een gigantisch aanbod waaruit jij kan kiezen. Kies voor vrijwilligerswerk dat bij je persoonlijkheid past zodat je gelijkgestemde zielen leert kennen.