Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

[Update stress] Schud stress snel van je af

doorRedactieop 31/12/2018

Volgens zelfhulpfenomeen en bestsellerauteur Gabrielle Bernstein is springen de ultieme manier om mentale blokkades en stress makkelijk af te schudden.

‘Telkens ik met een writer’s block kamp of het aantal mails in m’n mailbox me overweldigt, spring ik tien minuten op mijn minitrampoline. Na een minuut heb ik de stress – letterlijk – al van me af geschud en na zo'n korte pauze voel ik me opnieuw energiek en klaar voor m’n taken’, klinkt het.

Ze belooft dat zo’n kleine trampoline het kind in jezelf naar boven brengt en je helpt om verder te gaan wanneer je denkt vast te zitten. Het springen ondersteunt ook ons lymfevatenstelsels dat ervoor zorgt dat voedingsstoffen naar de juiste cellen worden gebracht en afvalproducten vlot worden afgevoerd.

De belangrijkste lymfevaten vertrekken in je benen en lopen door je armen en je bovenlichaam. Door te springen geef je die verticale beweging een boost. Bernstein raadt ook aan om op de trampoline geen al te strakke sportkleren te dragen, zodat alles vrij kan bewegen.

Heb je thuis geen trampoline staan? Grijp dan naar een springtouw of dans door de kamer op je favoriete muziek. Beweeg op en neer en schud de stress zo uit je lichaam!