Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo overleeft je kapsel een hete zomerdag

doorNele Annemansop 26/07/2016

Eindelijk kunnen we - of toch af en toe - genieten van een heerlijke warme zomer. Jammer genoeg is ons haar daar iets minder gelukkig mee. Een zwetend voorhoofd, haar dat pluist of begint te kroezen, een kapsel dat na enkele uren verdacht veel wegheeft van een ontplofte poedel … Kortom: hete temperaturen zijn de grootste vijand van onze mooie haardos. Maar dankzij deze tips maak jij deze zomer voorgoed komaf met badhairdays!

Start in de douche

Kies voor hydraterende shampoos en conditioners. Die zorgen ervoor dat je haar geen vocht opneemt uit de lucht.

Droog het ’s nachts

Zelfs het kleinste beetje vocht doet je haar kroezen in de hitte. Zorg er dus voor dat je haar volledig droog is voordat je eropuit trekt. Was en droog je haar daarom ’s nachts voor het slapengaan en stijl het in de ochtend.

Fixeer het

Een beetje haarspray houdt je haar in model en voegt een mooie glans toe. Kies voor een alcoholvrije haarspray als je last hebt van droog haar.

Schuif er een speld in

Als je enkele uren het warme weer moet trotseren, wikkel je haar dan in een losse knot en zet het vast met een grote U-vormige speld. Zo krijgt hitte geen kans en blijft je kapsel langer intact.

Red bezwete haren

Raakte je haar toch uit model door de hete temperaturen? Met een beetje hulp van je haardroger zit je het in enkele minuten weer helemaal goed. Plaats hem op de koelste stand en richt je op de wortels en de kroon om je haar opnieuw in model te brengen.

Blijf er met je handen af

Aanraken creëert wrijving en wrijving leidt tot kroezen. Vecht tegen de drang om met je vingers door je haar te gaan en je zal merken dat het langer in model blijft. Als je het toch niet kan laten, kies dan voor een knot om aan de verleiding te weerstaan.