Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Ja, ook hiervoor kan je talkpoeder gebruiken

doorNathalie Topsop 11/04/2017

Dat talkpoeder baby’s zachte billetjes geeft, wist je waarschijnlijk al. Dat dit supergoedkope en veelzijdige wondermiddeltje heel wat meer klusjes kan klaren, waarschijnlijk nog niet. Wij sommen ze graag voor je op.

Instant droogshampoo

Kan je kapsel een snelle boost gebruiken, maar blijkt de flacon droogshampoo op? Of heb je gewoon geen zin in het stro-effect dat vaak gepaard gaat met reguliere droogshampoo? Als je op zoek bent naar een alternatief, is talkpoeder zeker een optie. Verstuif een kleine hoeveelheid ervan op je wortels, masseer het in en borstel het na een vijftal minuutjes weer uit. Tadah: je coupe is gered.

Parfum voor Milou of Max

Schattig en snoezig zijn ze vast en zeker, maar soms hangt er een geurtje aan onze favoriete viervoeters. Geen zin in het gedoe dat badtijd met zich meebrengt? De klus is zo geklaard met een snuifje talkpoeder, met een gelukkig diertje én dito baasje als resultaat.

Hou het ’s nachts koel

Zwoele zomernachten brengen soms wat zweet met zich mee. Ook hier brengt talkpoeder soelaas. Strooi er een beetje van tussen de lakens alvorens je in bed kruipt. Zo behoud je de hele nacht je cool en plak je ’s ochtends niet vast aan de matras.

Weg met schurende billen

Als de temperaturen stijgen, mogen de rokjes weer uit de kleerkast. Helaas gaan zonnige dagen af en toe gepaard met aan elkaar klevende en tegen elkaar schurende dijen (niet waar, dames?). Een euvel dat je nooit helemaal kan voorkomen, maar wel kan verminderen met een vleugje talkpoeder vooraf.

S.O.S. zweetgeurtjes

Oeps, zonder deodorant gevallen? Babypoeder schiet je ter hulp!

DIY matifiërend poeder

Omdat je lippen mogen glanzen, maar je neus en voorhoofd liever mat blijven.

Ontwar juwelen
Zijn je sieraden letterlijk in de war? Een flinke snuif talkpoeder lost het drama in je juwelenkistje in no time op. Het ontwarren van het kluwen kettingen en armbandjes zal een pak makkelijker gaan.