Jouw zomermenu voor de week van 1 augustus

Lekker eten, dat doe je deze zomer samen met Goed Gevoel en Foodbag. Elke week stellen wij je graag een nieuw zomermenu voor, dat niet alleen lekker, maar ook gezond én grotendeels van eigen bodem is. Bestellen kan via deze link, en je krijgt er van ons meteen al één van de recepten gratis bij. Smakelijk!

Het favoriete recept van de Goed Gevoel-redactie:

Papillot met verse maïs, rode paprika, kerstomaten en ijsbergsla voor twee personen:

  • 400 gram Nicola aardappelen, gehalveerd
  • 1 rode paprika, in grote stukken gesneden
  • 1 rode ajuin, in partjes
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 1 maiskolf, gehalveerd
  • 2 knoflookteentjes, in z'n geheel gelaten en geplet
  • fijngehakte peterselie, naar wens
  • 50 mililiter witte wijn
  • 1/2 blokje grountenboillon, opgelost in de wijn
  • ijsbergsla, naar wens
  • 1 eetlepel boter
  • olijfolie
  • peper & zout
  • aluminiumfolie

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
  3. Neem voldoende aluminiumfolie zodat er een papillot is voor iedereen.
  4. Verdeel de groenten gelijk over de papilotten, besprenkel met peterselie, de bouillon opgelost in wijn, boter en olijfolie. Kruid goed met peper en zout. Vouw de folie goed omhoog en zorg ervoor dat je geen gaatjes hebt. Plaats de papillotten in een ovenschaal.
  5. Plaats in de oven voor 30 à 40 minuten tot zacht. (Pas zeker op voor de stoom bij het openen van de papillot).
  6. Geniet van de papillot met de ijsbergsla.

Dit zit er deze week in jouw Foodbag:

Het Original-menu
Een verrassende kookbox voor vier dagen. Unieke & inspirerende recepten voor iedereen.

  1. Wok met runderreepjes, broccoli, paksoi en hoisinsaus
  2. Spaghetti vongole
  3. Gerookte kipsalade met rode biet, appel en curry-yoghurtdressing
  4. Papillote met verse maïs, rode paprika, kerstomaten en ijsbergsla

Het Plat du Jour-menu
De kookbox voor drie dagen. Belgische gerechten met een twist, echt kindvriendelijk!

  1. Kippenbil met appelmoes, veldsla en krielaardappelen
  2. Pasta carbonara met spekreepjes, champignons en rucola
  3. Vissaté met geroosterde courgette en tomaatjes, basmati rijst en een sausje

Kwam het water je al in de mond? Bestel dan snel jouw foodbag via dit bestelformulier. Bestellen kan tot donderdagmiddag 28 juli, 12u, daarna komt het nieuwe weekmenu online. Wie via bovenstaande link bestelt krijgt bovendien exclusief als Goed Gevoel-surfer een spatelset ter waarde van €15 cadeau.