Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Ons septembernummer ligt nu in de winkel. Koop het nu samen met de Rituals handzeep voor maar € 4,50 extra

Het septembernummer van Goed Gevoel ligt vanaf vandaag in de winkel, een nazomerse editie vol wakkere inzichten, pakkende verhalen en positieve inspiratie. We geven alvast een voorsmaakje van wat je mag verwachten.

Menopauze op het werk
Alle vrouwen komen vroeg of laat in de overgang en toch is er op de werkvloer vrijwel geen aandacht voor. Moet er een echt beleid komen, of is meer begrip al voldoende? Over opvliegers en opgebrand zijn: de overgang. 

SOS Sinusitis: 7 nieuwe inzichten over de chronische kwaal

Het hele jaar lang het gevoel dat je verkouden bent, voor 10% van de Belgen is het de harde realiteit. Gelukkig heeft de wetenschap nieuwe antwoorden voor wie last heeft van chronische sinusitis én meteen ook een opvallend inzicht om een covid-besmetting
te voorkomen. 

De gezonde gewoontes van Evt Gruyaert

Ze overtuigde Vlaanderen om de loopschoenen aan te trekken, maar wat motiveert Evy Gruyaert (43) zelf? Een gesprek over West-Vlaams stilzwijgen, keihard aan jezelf werken, doelbewuste datenights en een kleintje met een flinke kwak mayonaise. 

Op liefde staat geen leeftijd: 2 koppels over de (v)oordelen

Een relatie met een partner die flink wat jaren in leeftijd verschilt: anno 2022 blijft het reacties uitlokken. Riet en Inge laten het niet aan hun hart komen. ‘De liefde is ons overkomen, we hebbener niet bewust voor gekozen.’ 

De orale sekskloof

Als het over orale seks gaat, houden veel vrouwen de lippen stijf op elkaar. Maar de cijfers spreken voor zich: mannen staan er meer voor open. Hoe komt dat? Chloé De Bie geeft tekst, tips en uitleg.

Spreekuur: haar

Elke maand houdt Goed Gevoel spreekuur over issues waarmee veel mensen kampen. Als lezer(es) heb jij de kans om vanaf de eerste rij je problemen voor te leggen aan een expert ter zake. Deze keer beantwoordt dr. Thomas Maselis al je vragen over kleine en grote haarproblemen. 

Eigen lof blinkt: ijdelheid is een deugd, geen zonde

Donald Trump, Kanye West, Cristiano Ronaldo en de ex van je beste vriendin, 

het lijkt wel alsof er nooit meer narcisten waren als nu. Ergens is dat niet zo gek, want zelfverheerlijking blijkt een veelvoorkomende menselijke trek. En een beetje ijdelheid is zelfs gezond. Maar waar ligt de grens, en wanneer ga je te ver? 

Boodschap van algemeen nut: gids voor een gezonde spijsvertering

Op het toilet kijken we zelden achterom. Zonde, want je stoelgang is de spiegel van je gezondheid. Hoog tijd dus om open kaart te spelen over onze ontlasting.