Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Gestrest? Dankzij dit trucje ben je in 1 minuut weer rustig

doorNele Annemansop 21/04/2017

Dat tijd doorbrengen in de natuur ons gelukkiger en gezonder maakt, weten we al langer. Maar uit onderzoek blijkt nu dat het doen alsof je je in de natuur bevindt ook wonderen verricht voor je gezondheid.

Uit een Nederlandse studie, gepubliceerd in het tijdschrift International Journal of Environmental Research and Public Health, blijkt dat een eenvoudige handeling als kijken naar foto’s van de natuur je stress vermindert. Voor de studie werden twee groepen onderzocht. De helft kreeg een foto te zien van een stedelijk landschap met hoge gebouwen en geparkeerde auto’s. De andere helft zag een foto van een verlaten weg die omgeven wordt door bomen. Daarna legden de proefpersonen een wiskundige test af. En wat bleek? De studenten die naar de foto van een groene omgeving moesten kijken, hadden een lagere hartslag en konden beter omgaan met de stress van de test.

Moet je dus zo meteen een grote presentatie geven op het werk? Rep je dan nog even naar je computer, zeg vaarwel tegen die melige foto op je bureaublad en verander hem naar een mooie natuurfoto. Byebye stress, hallo fantastische presentatie!