Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo maak je maandagen makkelijker

doorMelanie Goethalsop 14/08/2016

Het geheim van een aangename maandag? Een goed georganiseerde zondag! Zo maak je de nieuwe werkweek een beetje draaglijker.

Plan, plan, plan
To-dolijstjes kunnen levens redden! Alles neerpennen dat je nog moet verwezenlijken, zorgt ervoor dat je niets vergeet en maakt plannen makkelijker. Zet je to do’s voor de komende week daarom al in het weekend op papier: afspraken, deadlines, maaltijden, klusjes en boodschappen

Stel het echte werk nog even uit
Plannen is een goed idee, maar doe je uiterste best om thuis nog geen kantoorwerk te doen. Zaterdagen en zondagen dienen om de batterijen opnieuw op te laden, niet om mails te versturen en jezelf op te branden nog voor een nieuwe maandag start gaat.

Zorg voor jezelf
Doe iets dat je voldoening geeft. Of het nu om een yogales gaat of een lange wandeling: kies voor iets waar je deugd van hebt. Zulke activiteiten geven je de tijd om even te reflecteren en geven je tegelijk het gevoel dat je iets goed doet voor jezelf.

Zorg voor een goede nachtrust
De meest stressvolle dagen worden vaak voorafgegaan door helse, onderbroken nachten met veel gepieker. Voldoende slaap maakt van jou een alerter en energieker mens dat de uitdagingen van een nieuwe week best wel aankan!

Drink niet op zondagavond
Maandagen zijn erg genoeg zonder de naweeën van een avondje alcohol. Een tweetal glaasjes cava bij de brunch kan natuurlijk wel, maar kies naar de avond toe toch liever voor alcoholvrije alternatieven.