Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

10 verfrissende beautytips tegen de warmte

doorValérie Wautersop 23/08/2016

Het is warm. Je foundation plakt, mascara loopt uit, de geur van je parfum is niet meer te herkennen en wie weet nog welke crème je moet gebruiken? Christine Thyange, Head of Training & Development ICI PARIS XL Benedelux, deelt haar kennis en schoonheidsgeheimpjes met ons om ook tijdens een hittegolf stralend voor de dag te komen.

1. Reinig je gezicht grondig
Gebruik lichtere texturen zoals een gel of een mousse. Een glimmende huid kan je ‘s avonds perfect zuiveren met een reinigingsmasker.

2. Hydrateer je huid
Om de hydraterende verzorging sneller en beter door de huid te laten opnemen, breng je hem aan op een vochtige huid. Een tonic gebruiken is dus een goed idee: hij neutraliseert immers kalk en voorkomt het trekken van de huid. Hij bevochtigt je gezicht en zorgt ervoor dat de vochtinbrenger sneller in de huid dringt wanneer deze vlak na de tonic wordt aangebracht.

3. Een frisse teint
Vermijd foundations die uitlopen en de huid verstikken. Gebruik een primer of make-upbasis en meng hem met wat foundation. De textuur van primers – die in de winter onder de foundation worden gebruikt – is veel vloeibaarder en lichter. Je kan ook kiezen voor een getinte BB Cream die vaak een SPF 15 bevat en je beschermt als je in de zon komt.

4. Stralende ogen
Gebruik geen kohlpotlood: dat is vetter en dus zwaarder in de zomer. Geef de voorkeur aan waterproof of siliconenpotloden die beter geschikt zijn tegen de warmte. Vergeet daarnaast ook geen waterproof mascara!

5. Gebruik parfum
Maar vermijd de klassieke eau de toilette of eau de parfum. Kies voor de minder sterke eau dʼété. En parfumeer je ook anders. Gebruik de lichaamsproducten van de parfums, de melk, de spray of de deodorant, die je een subtiele en lichtere geur geven. Stimuleer je lichaam met dynamiserende en frisse geuren zoals een eau de cologne – er bestaan verschillende versies. Ook je kleding speelt een belangrijke rol: draag losse en lichte kleding die zorgen voor een vleugje parfum als je voorbij wandelt.

6. Breng zonnecrème aan
Gebruik altijd een zonnebescherming ook al is je huid al door de zon gebruind.

7. Verzorg je voeten
Als het warm is, vergeet je vaak je voeten. Een voetbalsem geeft een verfrissend gevoel. Vergeet niet je teennagels mooi te lakken.

8. BB Cream voor je benen
Je benen laat je gemakkelijk stralen door een BB Cream aan te brengen. Deze zal zowel hydrateren als een mooie teint geven. Pure luxe is ook een glitter olie.

9. Verfrissende zonnepoeder
Met een Terracotta poeder krijg je een mooie zonnegloed op je gezicht. Maak je look af met wat gloss op je lippen.

10. Genieten
Blijf vooral jezelf en vergeet niet te genieten van het prachtige weer!