Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

10 verrassende tips voor gezond, gelukkig en glanzend haar

doorLynn Guillaumeop 14/03/2017

Stralende lokken, dromen we daar niet allemaal van? Helaas is de realiteit vaak anders. Een doffe kleur, gespleten punten en ontembare haren zijn maar enkele van onze kapselfrustraties. Topkapper Peter Platel, de bezieler van De Wakko Kapper, belooft beterschap. In zijn nieuw boek leert hij je jouw haardos beter begrijpen waardoor het er gezonder, gelukkiger en stralender gaat uitzien. En daar word ook jij gelukkiger van!

* Maak voor een wasbeurt je haren goed nat, knijp er vervolgens het overtollige water uit en breng dan pas je shampoo aan. Giet de shampoo nooit rechtstreeks op je hoofd. Neem wat shampoo in je handen, wrijf die zachtjes open en verdeel de crème vervolgens over je hoofdhuid.

* Een hard schuimende shampoo is niet per se beter voor je haar. Vaak bevat die net meer sulfieten. Voeg in plaats van extra shampoo liever wat meer water toe als je van veel schuim houdt.

* Je lokken spoelen met koud water voor extra glans? Onzin! Wisselbaden boosten je doorbloeding maar doen niets voor je haar.

* Gebruik na elke wasbeurt een verzorging die bij je haartype past. Een conditioner werkt enkel aan de oppervlakte en hoeft niet in te werken. Een masker of intensieve verzorging gaat dieper en heeft daarom wél een langere inwerktijd nodig. Heb je lange lokken? Breng verzorgingsproducten dan enkel op je punten aan. Lange haren zijn ouder en hebben meer verzorging nodig. Je hoofdhuid insmeren is nergens voor nodig.

* Drukdrukdruk? Leave in-verzorgingen zijn jouw redder in nood.

* Spoelen, spoelen, spoelen! Resten shampoo of verzorgingsproducten maken je haar dof, zwaar en sneller vet. Spoel zolang je dat nodig acht én nog een minuutje extra.

* Omarm wat moeder natuur je gegeven heeft. Laat je rechte haren lekker stijl hangen of je krullen vrolijk ronddansen in plaats van ze in een onnatuurlijke richting te forceren.

* Investeer in slimme hulpmiddelen. Droogshampoo is een ideale oplossing om een wasbeurt uit te stellen of extra volume te creëren. Haarkleursprays doen wonderen om een uitgroei te camoufleren.

* Ben je gezegend met een mooie krullenbos? Bevochtig je lokken 's ochtends met een plantenspuit. Daar worden ze instant vrolijk van!

* Wees lief voor je haren! Wat je ook doet - wassen, kammen, stylen... - , doe het zacht en met liefde.

Dit boek wordt naar aanleiding van het 25-jarige jubileum van De Wakko Kapper gratis verdeeld in alle salons van De Wakko Kapper. Via www.peterplatel.be kan je ook een exemplaar bestellen tegen een bijdrage in de administratie- en verzendingskosten van € 4,95.