Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

3 dingen die je nog niét wist over waterproof mascara

doorValérie Wautersop 23/08/2018

Wanneer je in de parfumerie of bij de drogist voor het rek met mascara staat is er telkens weer die moeilijke keuze: waterproof mascara of toch maar de gewone versie? Ben jij iemand die keer op keer voor de waterproof versie kiest? Dan zijn dit drie dingen die je moet weten. 

1. Waterproof mascara kan je wimpers uitdrogen

Was en silicone zijn twee ingrediënten die een waterproof mascara bestand maken tegen water, zweet en tranen. Maar laten dat nu meteen ook twee ingrediënten zijn die helemaal niet zo lief zijn voor je wimpers. De stoffen hebben een uitdrogend effect, waardoor je wimpers op termijn zelfs kunnen uitvallen. 

2. Er is een goede en een foute manier om waterproof mascara te verwijderen

Omdat dit soort mascara bestand is tegen water heb je het gevoel dat je minutenlang over je ogen moet wrijven voor er ook maar iets van het goedje van je wimpers verdwijnt. Doe dit liever niet en gebruik in plaats daarvan de juiste producten. Om waterproof mascara zo efficiënt mogelijk verwijderd te krijgen gebruik je best een make-up remover op oliebasis. Geef de olie 15 seconden de tijd om de waterproof ingrediënten af te breken en dep vervolgen schoon met een wettenschijfje. Verwijder daarna met een zachte gezichtsreiniger het olie-achtige residu.

3 Het is belangrijk om je mascara voor het slapengaan te verwijderen

Net omdat een waterproof mascara er zo moeilijk weer af gaat slaan vele vrouwen het verwijderen ervan over voor ze ’s avonds in bed kruipen. Niet alleen kan dat ervoor zorgen dat de uitdrogende ingrediënten meer tijd krijgen om schade te berokkenen, wimpers die stijf staan van de mascara breken ook makkelijker af wanneer je ’s nachts ligt te woelen in bed.