Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

3 goede beautyvoornemens die je dit jaar zou moeten maken voor je huid

doorNele Annemansop 02/01/2020

Een nieuw jaar, dat betekent goede voornemens. Is jouw doel om dit jaar beter voor je huid te zorgen? Dan hebben wij alvast drie gouden tips om je op de goede weg helpen.

1. Verander je beautyroutine

In plaats van je gezicht twee keer per dag met dezelfde reiniger schoon te maken, sla je beter je ochtendsessie over. Naarmate we ouder worden, produceert onze huid immers minder olie waardoor die ochtendlijke wasbeurt vaak meer kwaad doet dan goed. Gebruik 's avonds eerst een olie om je make-up te verwijderen en een zachte reiniger om restjes weg te halen. Zo voorkom je dat je huid uitdroogt.

2. Hydrateer meer dan je gezicht alleen

De plekjes waar je waarschijnlijk vergeet te smeren? Je nek, borst en de rug van je handen. Die huid is van nature dunner, droger en dus vatbaarder voor veroudering. Twee keer per dag die zones hydrateren, en je zal zien dat je de jaren op afstand houdt.

3. Draag elke dag zonnebescherming

Regen of zonneschijn: een laagje SPF is jouw partner in crime tegen vroegtijdige veroudering (en melanoom!). En om vervelende plakkerige resultaten te voorkomen, bestaan er nu gelukkig ook al talloze foundations of andere lichte formules met een SPF. Dit zijn alvast onze favorieten:

Clinique Superdefense CC Cream (SPF 30), € 28,50.

Bobbi Brown Tinted Moisturizer Balm (SPF 25), € 60.

M.A.C Studio Fix Fluid Foundation (SPF 15), € 32.