Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

3 vervelende beautykwaaltjes opgelost

doorBirte Govartsop 17/10/2016

Dood ga je er niet van, maar bultjes na het scheren, ingescheurde nagels en blaren kunnen érg vervelend zijn. Goed Gevoel to the rescue!

Bultjes na het scheren

Smeer de bultjes in met een verzachtende crème die bijvoorbeeld aloe vera of kamille bevat. Dat helpt roodheid en zwelling te verminderen. Onze favoriet is deze aftersun van Korres:

Korres Aftersun, €18,95

Bultjes voorkomen in de toekomst? Gebruik regelmatig een nieuw scheermesje en epileer met de haarrichting mee!

Ingescheurde nagel

Niets zo irritant als een ingescheurde nagel krijgen op het moment dat ze ein-de-lijk allemaal even lang zijn. Gelukkig biedt S.O.S. Nail Repair van Herôme onmiddellijk hulp. Maak je nagel schoon met remover, breng een druppel van de nagellijm aan op de scheur en laat negentig seconden drogen. Gebruik de bijgeleverde minivijl vervolgens om lijmresten te verwijderen.

Blaren

Prik niet door de blaar, maar laat ze met rust om verdere ontstekingen te voorkomen. Het duurt gemiddeld een week vooraleer een blaar genezen is. Plak er daarom een blaarpleister op, zoals de SOS Blaarpleisters van Hansaplast.

Hansaplast blarenpleisters, €5,39

Blaren vermijden? Breng op mogelijke pijnpunten een gel aan die wrijving vermindert door de huid glad te maken, zoals de Anti-Blarenstick van Compeed.

Anti-blarenstick, €5,66