Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

4 huis-tuin-en-keukenmiddeltjes tegen een droge en jeukende hoofdhuid

doorNele Annemansop 11/09/2017

Te veel stylingproducten, krabben, droge lucht ... allemaal zijn het triggers voor een droge, jeukende hoofdhuid. Zeg er voorgoed vaarwel tegen dankzij deze deze vier fantastische huis-tuin-en-keukenmiddeltjes.

1. Theeboomolie
Theebloemolie is met zijn krachtige natuurlijke antibacteriële, ontstekings- en schimmelwerende werking ideaal om een jeukende hoofdhuid te behandelen.

Voeg enkele druppels toe aan een beetje babyshampoo of verdun de olie met een eetlepel plantaardige olie en binnen de twee weken is je droge, jeukende hoofdhuid genezen.

2. Citroensap
Citroensap helpt goed tegen een droge, jeukende hoofdhuid door zijn ontsmettende werking. Daarom is het ook het perfecte middeltje tegen roos.

Voeg een theelepel citroensap toe aan wat water, breng het aan op je hoofdhuid en laat enkele minuten zitten. Was je haar daarna met een milde shampoo.

3. Appelazijn
Hier kwam je al te weten waarom appelazijn dé beautybooster is, maar appelazijn doodt door zijn krachtige ontstekingswerende eigenschappen ook het virus dat je jeukende hoofdhuid veroorzaakt. Daarnaast brengt appelazijn de pH-waarde van je hoofdhuid in balans, wat de jeuk ook doet verdwijnen.

Vul een verstuiver met 150 ml water en vijf druppels appelazijn, spuit het mengsel op je hoofdhuid en spoel het na enkele minuten uit met je shampoo.

4. Jojoba- of kokosolie
Olie werkt erg goed om een droge, jeukende hoofdhuid te voorkomen omdat die de huid diep hydrateert, intens voedt en soepel houdt.

Was eerst je haar zoals gewoonlijk. Wrijf dan de olie erin en laat die een halfuurtje zitten. Spoel je haar daarna uit en was het met een parfumvrije shampoo.