4 verrassende dingen die rimpels veroorzaken

doorValérie Wautersop 23/11/2019

Rimpels krijgen we helaas allemaal. Maar hoe snel je ze al dan niet krijgt, dat kan je een beetje zelf in de hand werken.

1. Zitten

Inactief zijn is slecht voor je huid. Een recente studie van de American Medical Society for Sports Medicine toonde aan dat wie twee keer per week gedurende 30 minuten aan sport deed een opvallend betere huid had dan wie een sedentaire levensstijl heeft.

“Te lang voor een computer zitten kan er daarnaast ook voor zorgen dat je rimpels krijgt”, vult dermatoloog Sonia Batra aan. “Door te fronsen en je ogen samen te knijpen tijdens het staren naar je computerscherm kunnen immers rimpels boven de neusbrug ontstaan.”

2. Je gezicht té vaak wassen

Op je gezicht zijn heel wat natuurlijke oliën aanwezig, die het beschermen, gehydrateerd houden en als barrièrefunctie tegen schadelijke stoffen dienen. Je gezicht te vaak wassen - en dan vooral met agressieve reinigers - kan ervoor zorgen dat je huid gestript wordt van z’n natuurlijke gladmakers.

3. Geen zonnebril dragen

Vergeet ook tijdens de herfst- en wintermaanden je zonnebril niet. Het najaarszonnetje kan je immers ook nog steeds verblinden, waardoor je op zonnige dagen vaak met samengeknepen ogen moet rondlopen. Het gevolg daarvan? Het ontstaan van kraaienpootjes rond je ogen. Een zonnebril met een UV-filter zorgt er trouwens ook voor dat de dunne huid rondom je ogen niet door de zon beschadigd raakt.

4. Van een rietje drinken

Voldoende water drinken is goed voor je lijf, maar doe het het liefst zonder een rietje. Wie telkens z’n lippen tuit bij het drinken van een rietje riskeert immers het ontstaan van fijne lijntjes rond de mond. Dezelfde lijntjes ontstaan trouwens ook bij het roken.