Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

4 x de beste voeding die je op je huid kan smeren tegen acne

doorNele Annemansop 08/10/2020

Om je puistjes te behandelen hoef je je heus geen duur assortiment aan huidproducten aan te schaffen. Ook deze vier heerlijke voedingsmiddelen bestrijden het onaangename beautykwaaltje.

1. Kokosolie
Een goed alternatief voor je moisturizer als je last hebt van acne is kokosolie. Je mag die zowel aanbrengen op je lichaam als op je gelaat, al controleer je het best eerst of je het product kan verdragen. Als je lichaam reageert op kokosolie, kan je ook olijfolie gebruiken. Smeer je ermee in meteen nadat je uit de douche komt. Dan kan de olie goed in je poriën trekken. Zo dood je bacteriën en schimmels, wat ontstekingen zoals acne helpt genezen.

2. Honing
Honing zit vaak in huidverzorgingsproducten omwille van zijn antibacteriële werking, en daardoor is hij dus ook een prima middeltje tegen acne. Smeer de honing op je gezicht, laat enkele minuten inwerken en spoel je gezicht daarna goed af. De honing zal de ontsteking kalmeren en de roodheid verminderen.

3. Kropsla
Dat sla gezond is hoeven we je niet meer te vertellen, maar wist je al dat sla ook de perfecte beautybooster is? Als je de bodem van je kropsla snijdt, vloeit er wat witte vloeistof uit. Smeer die op je droge huid en ze zal in no time genezen zijn. Sla is namelijk rijk aan vitamine C, een antioxidant die bekend staat om zijn ontstekingsremmende werking.

4. Bosbessen
Een handvol bessen is niet alleen lekker om toe te voegen aan je Griekse yoghurt, maar zit ook boordevol antioxidanten die je huid zuiveren. Plet ze gerust fijn om ze op je gezicht te smeren. Bonus: je kan genieten van een heerlijke snack terwijl je wacht op je egale huid.

Kan jouw huid een opkikkertje gebruiken? Hier ontdek je nog meer huidvriendelijke voeding.