Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

4 x natuurlijke wondermiddeltjes om je acne aan te pakken

doorNele Annemansop 14/01/2020

Puistjes, het voelt alsof we al elk product geprobeerd hebben om ze op afstand te houden, maar toch komen ze op de meest ongepaste momenten weer opduiken. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, dus gingen wij op zoek naar enkele natuurlijke middeltjes.

Toverhazelaar

Toverhazelaar, gemaakt uit de bladeren en de schors van de Noord-Amerikaanse toverhazelaarstruik, staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Maar wist je ook dat hij prima werkt tegen puistjes? Zo geneest hij sneller wondjes en vermindert hij roodheid en zwelling zodat acne minder zichtbaar wordt. Doe een kleine hoeveelheid op een watje en breng ’s ochtends en ’s avonds aan op je gereinigde gelaat.

Groene thee

Door zijn antioxidatieve, antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen, helpt groene thee de talgproductie te verminderen en acne te bestrijden. Maak een kopje groene thee en laat het afkoelen. Dompel daarna je washandje in de thee en druk het zachtjes op de onzuivere plekjes op je huid.

Kamille

De extracten van deze bloem kunnen helpen om ontstekingen tegen te gaan, en dus ook puistjes te verminderen. Er zijn twee manieren om ermee aan de slag te gaan. Ofwel ga je op dezelfde manier te werk als bij de groene thee, ofwel voeg je bij de inhoud van een kamilletheezakje wat water zodat je een soort pasta bekomt die je dan aanbrengt op je gezicht.

Aloë vera

Naast zijn kalmerende werking bij zonnebrand, kan aloë vera ook ontstekingen bestrijden, genezing bevorderen en littekens verminderen. Om de meeste voordelen ervan te plukken, schraap je de gel uit de bladeren van de plant en breng je die meteen aan op je puistjes. Geen aloë-veraplant in huis? Je kan je huid ook behandelen met een pure aloë-veragel.

Weet wel dat je niet elke soort acne met deze middeltjes kan bestrijden (denk aan de hormonale puistjes), maar als je puistjes veroorzaakt worden door stress, bijvoorbeeld, dan kunnen deze vier oplossingen wel soelaas bieden.