5 beautytips die je leven zullen veranderen

doorValérie Wautersop 27/06/2016

De beste beautytips hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. Wij geven je graag vijf tips mee die simpel en effectief zijn!

 1. Maak je tanden witter met kurkuma
  Al wat je voor deze tip nodig hebt is een eetlepel kokosolie en een theelepel kurkuma. Meng beide in een kommetje tot je een pasta verkrijgt. Doe vervolgens wat van de pasta op je tandenborstel, en poets je tanden zoals je dat normaal zou doen. Kurkuma heeft een korrelige structuur, waardoor vlekken makkelijk van je tanden verwijderd worden.
 2. Verwijder mascaravlekken met een wattenstaafje en dagcrème
  Wat je ook doet: probeer mascaravlekjes niet te verwijderen met je vingers. De delicate huid onder je ogen in verschillende richtingen trekken en duwen zorgt er namelijk alleen maar voor dat je sneller rimpels zal krijgen. Ben je onvoorzichtig geweest met je mascara, en kwam er een vlekje terecht op de huid onder je ogen, verwijder dit dan met een wattenstaafje waarop je een beetje dacrème aanbrengt. Het mascaravlekje zal snel en probleemloos van je huid verdwijnen.
 3. Maak gevlekte nagels weer wit met citroensap
  Wie vaak donkere kleuren nagellak draagt merkte ongetwijfeld al op dat die al eens gekleurde of gele vlekken durven achterlaten op het nageloppervlak. Deze verwijder je in een handomdraai door je nagels vijf minuten te laten weken in een mengsel van warm water en het sap van een verse citroen.
 4. Maak komaf met donkere wallen dankzij peterselie
  Heb je last van donkere kringen onder je ogen, dan kun je deze verhelpen door in een kommetje verse peterselie fijn te stampen. Plet de peterselie tot hij z'n vocht loslaat, en meng er vervolgens een theelepel heet water (of yoghurt) door. Laat afkoelen en neem twee wattenschijfjes die je in het mengsel drenkt. Leg gedurende tien minuten op je ogen. Wie dit twee keer per week gedurende een maand doet zal ongetwijfeld het verschil merken.
 5. Pas de kleur van je lipstick aan met concealer
  Iedereen heeft het al wel eens voorgehad: je koopt een lipstick die er in de tube prachtig uitziet, maar eens je hem op je lippen aanbrengt blijft er van die mooie kleur niet veel meer over. Omdat onze lippen van zichzelf al een eigen tintje hebben slaat lipstick vaak een heel andere kleur uit op onze lippen. Breng daarom voor je met je lippenstift aan de slag gaat een dun laagje concealer aan op je lippen. Hierdoor verkrijg je als het ware een blank canvas, waarop de lipstick de exacte kleur zal aannemen die hij in de tube heeft.