Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

5 natuurlijke middeltjes tegen rimpels

doorNele Annemansop 12/11/2016, laatst bijgewerkt op 12/11/2016

Heb jij ook al talloze dure crèmes gekocht om je rimpels te bestrijden? Gedaan daarmee! Probeer deze natuurlijke middeltjes eens uit en je rimpels – en je portefeuille - zullen je dankbaar zijn.

1. Eiwit
Klop het eiwit van enkele eieren op in een kom. Breng het opgeklopte eiwit aan op je gezicht en laat minstens 15 minuten drogen. Spoel af met lauw water en aanschouw de verjongende werking van vitamine B en E.

2. Olijfolie
Natuurlijke olijfolie helpt je huid om zacht en soepel te blijven. Masseer enkele druppels op je gezicht voor het slapengaan. Om te voorkomen dat je huid te vettig wordt, neem je met een zachte handdoek of tissue het teveel aan olie weg. Je zal zien dat je ’s morgens ontwaakt met een zijdezachte huid die er ook nog eens gezond uitziet.

3. Massage
Geef je gelaat een zachte massage met behulp van je favoriete lotion of crème. Focus op je probleemgebieden zoals je nek, onder je ogen en je voorhoofd. Als je jezelf echt eens wil laten verwennen, bezoek dan een welness voor een uitgebreide en ontspannende gezichtsbehandeling.

4. Fruit en groenten
Verse groenten en fruit met vitamine A en D verjongen je huid en laten ze van binnenuit stralen. Nip aan wat groentesap van de lokale juicebar of maak je eigen verse groente- en fruitdrankjes thuis.

5. Citroensap
Snijd een citroen doormidden, pers er wat sap uit en masseer het in de fijne lijntjes en rimpels van je gezicht. Het citroenzuur verwijdert de dode huidcellen en verzacht de rimpels.