Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

5 redenen waarom appelazijn dé beautybooster is

doorLynn Guillaumeop 17/08/2017

Hét wondermiddel dat heel wat beautykwaaltjes bestrijdt, staat gewoon in je keukenkast. Vijf redenen waarom appelazijn de perfecte beautybooster is.

Als gelaatsverzorger

Waarom je blauw betalen aan dure huidverzorgingsproducten als je de perfecte basis zelf in huis heb? Je eigen tonic maken is kinderspel. Meng een eetlepel appelazijn met twee koppen water et voilà, je homemade, goedkope én efficiënte gezichtsreiniger is een feit. Dep de lotion met een watje op je gelaat om bacteriën en dode huidcellen te verwijderen. Wil je het écht goed aanpakken, dan gebruik je vooraf een reinigingsmelk of - gel. De tonic op basis van appelzijn neemt nadien de laatste vuilrestjes weg.

Tegen schilfertjes

Schilfertjes zijn niets meer dan een opeenstapeling van dode huidcellen. Vaak ligt een overgevoeligheid aan bepaalde gisten in het lichaam aan de basis. Door haar antibacteriële werking is appelazijn een prima DIY- oplossing. Meng een hoeveelheid appelazijn met evenveel water en verdeel het over je hoofdhuid. Laat het mengsel enkele minuten inwerken, spoel het uit en was je haren met een zachte shampoo. Ook voor wie geen last heeft van schilfertjes is appelazijn een echte mooimaker. Het maakt je lokken zachte en glanzend.

Snelle opfrisser

Klamme handen, zweetvoeten, vochtige oksels... Appelazijn is je partner in crime en maakt komaf met vervelende zweetgeurtjes. Die laatste zijn namelijk het gevolg van bacteriën. En zoals je intussen weet, wijst appelazijn die graag de deur. Sprenkel wat azijn op een watje, wrijf het op je oksels of voeten en ziezo, je kan er weer tegenaan. Geen paniek, de azijngeur verdwijnt bij het opdrogen.

Byebye slechte adem

Je mond spoelen met een deel appelazijn en twee delen water zou helpen om een slechte adem te bestrijden. Ook een slechte adem wordt namelijk veroorzaakt door een opstapeling van bacteriën en die spoel je met dit zelfgemaakte mondwater zo weg. Heb je gevoelige tanden? Vraag dan eerst raad aan je tandarts.

Weg met schimmelnagels

Een goede voethygiëne en teennagelverzorging is dé basisremedie bij schimmelnagels. Je voeten enkele keren per week in een appelazijnbadje dompelen zou ook helpen. Verwacht niet dat je teennagels meteen schimmelvrij zijn, maar op lange termijn helpt deze remedie je wel van je schimmelnagels af.